Image
AI

כיצד מוצרי ה-AI מייעלים את עולמות ה-UI וה-UX

04 ליוני, 2024

לא רבים אולי יודעים שמהפכת ה-AI ומוצריה הטכנולוגיים מסייעים במידה רבה גם ליצירת ממשק משתמש (UI) וחוויית משתמש (UX) יעילים, נוחים, נגישים ואפילו מהנים יותר בהשוואה לעידן טרום הבינה המלאכותית. בפוסט הבא נציג בפניכם 10 מהאמצעים ומהחידושים בעולמות הללו ומהיתרונות שלהם.

1. התאמה אישית - הבינה המלאכותית מנתחת את התנהגות המשתמש והעדפותיו כדי להתאים את הממשק אליו. זה יכול להיות התאמה אישית לתוכן או לפונקציונליות של הממשק על סמך הרגלי המשתמש. יתרה מזאת, מנועי המלצות הבינה המלאכותית מציעים את התוכן והמוצרים הרלוונטיים ביותר ליוזר, ובאופן הזה מחזקים את המעורבות ואת שביעות הרצון שלו.

2. ניתוח עם יכולת לחזות התנהגות גם בעתיד - באמצעות ניתוח התנהגות ודפוסי עבר, AI יכול לחזות מה המשתמשים צפויים לחפש גם בהמשך ולספק להם קיצורי דרך או הצעות חדשות ולהפחית את המאמץ הנדרש להשלמת המשימות שלהם. ואם זה לא מספק אתכם, בוודאי תרצו לדעת שהבינה המלאכותית יכולה להציע גם עזרה יזומה, כמו למשל להציע תיקונים בטפסים או לתת המלצות בזמן אמת.

3. אוטומציה - AI יכול לייעל משימות שחוזרות על עצמן, להפוך תהליכים לאוטומטיים כמו הזנת נתונים ותמיכה בלקוחות. בהקשר הזה חשוב לציין את ההפעלה של צ'אטבוטים חכמים - באמצעות בינה מלאכותית - שמסוגלים להתמודד עם מגוון רחב של שאילתות ובעיות של לקוחות, לספק תשובות מיידיות ולפנות את הסוכנים האנושיים למשימות מורכבות יותר.

4. חיפוש פונקציונלי נוח - ה-NLP (עיבוד שפה טבעית) משפר את יכולות החיפוש, מה שמקל על המשתמשים למצוא בדיוק את מה שהם צריכים. ולא רק זאת, הבינה המלאכותית משפרת את תוצאות החיפוש באמצעות הבנת ההקשר והכוונה מאחורי השאילתות, ומספקת תוצאות מדויקות ורלוונטיות יותר.

5. ממשקי משתמש קוליים - VUIs: כתבנו על כך בפירוט בפוסט הקודם. אז בתמצית נוכל לספר לכם שמדובר במערכות זיהוי קוליות, מבוססות בינה מלאכותית, המאפשרות למשתמשים לבצע משימות באמצעות פקודות קוליות, ללא שימוש במגע ידיים.

6. עיצוב מבוסס נתונים - הבינה המלאכותית מנתחת כמויות גדולות של מידע - בעקבות אינטראקציה עם משתמשים - בניסיון לזהות דפוסים ותובנות המשפיעים על החלטות עיצוביות, שתואמות את צרכי המשתמש והעדפותיו. וגם: באמצעות אוטומציה אפשר לבצע A/B Testing ולזהות תוך זמן קצר את מרכיבי העיצוב והתצורות היעילים ביותר.

7. נגישות - יתרון נוסף של הבינה המלאכותית הוא היכולת שלה להנגיש את הצגת התוכן למשתמשים עם מוגבלויות, על ידי התאמת גדלי גופנים, ניגודיות ומתן טקסט חלופי לתמונות. אמצעי אחר הוא המרה של דיבור לטקסט ולהיפך, במטרה לסייע למשתמשים עם ליקויי שמיעה או ראייה.

8. קבלת משוב ממשתמשים ושיפור מתמיד - הבינה המלאכותית מנתחת משובים וסקירות של משתמשים כדי לאמוד את הסנטימנט שלהם למוצר או לפעולות שהם מבצעים, מה שמבטיח שיפור מתמיד של ממשק המשתמש (UI) וההעצמה של חוויית המשתמש (UX).

9. זיהוי חזותי - ה-AI משפר את ה-UI/UX באמצעות זיהוי תמונות ואובייקטים, ומייצר חוויות AR (מציאות וירטואלית) ממידע דיגיטלי על העולם האמיתי באופן אינטראקטיבי וסוחף.

10. הפחתת שגיאות - ה-AI יכול לזהות שגיאות בזמן אמת - בהן טעויות הקלדה והזנת נתונים שגויים - לתקן אותן, ובכך לשפר את חווית המשתמש הכוללת.

הנה כמה דוגמאות מוכרות לממשק משתמש מבוסס בינה מלאכותית:

Spotify: שימוש בבינה מלאכותית כדי להתאים המלצות מוזיקה ורצועות השמעה על סמך הרגלי האזנה קודמים של משתמשים.

אמזון: שימוש בבינה מלאכותית המסייעת בחוויית קניות אישית, כולל המלצות על מוצרים ותוצאות חיפוש מותאמות.

Google Assistant: ממשק קולי הצופה את צרכי המשתמש ומציע סיוע יזום.

נטפליקס: שימוש בבינה מלאכותית המקדמת המלצות על תוכניות וסרטים על בסיס היסטוריית צפייה והעדפות אישיות של המשתמשים.

לסיכום, על רקע הטמעת טכנולוגיות ה-AI בתהליך העיצוב, מוצרים שונים יכולים להציע חוויות משתמש אינטואיטיביות, מותאמות אישית ויעילות יותר. הבינה המלאכותית מגשרת על הפער בין ציפיות המשתמש ליכולות המוצר, ומבטיחה שהממשקים הם לא רק פונקציונליים, אלא גם מהנים מאוד לשימוש.

אם גם אתם רוצים ליהנות מהכלים שמציעה הבינה המלאכותית לשיפור ממשק המשתמש ולהעצמת חוויית השימוש במוצר שלכם, השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם בהקדם. אנחנו, בקומרקס, נעמיד לרשותכם את מיטב אנשי המקצוע, הידע והניסיון הרב שצברנו בנושאים הללו לטובת הפעילות העסקית שלכם.